Контакти

тел.: 02/971 89 60
факс: 02/971 89 61
GSM: 0887/567 841

НИАГАРА Филтър > Пресован филтър NIAGARA

Дизайнът на запазената марка Ниагара® (Amafilter), е подобряван в продължение на последните 50 години. Самопочистващият се филтър се състои от филтърни платна, всяко направено от няколко слоя метална мрежа. Поради тази си уникална конструкция, задържането  на каквито и да било помощни частици или нечистоти във филтъра е невъзможно, а в също време преминава постоянен поток през едрата мрежа и в тръбната рамка.


 Вертикален

Сухо изтръскване на масата в самопочистващия се филтър: преди филтърът да бъде изтръскан чрез (пневматичен) вибратор, свързан пряко с горната страна на филтъра, филтрираната маса се суши посредством компресиран въздух, инертен газ или пара. Отстраняването на масата става с помощта на отвори тип бътърфлай, плъзгаща се клапа или специална вратичка.
В случаи на мокро изтръскване на масата, филтрите са пригодени към една осцилираща тръба. Филтрираната маса бива изтръсквана в долната част на конуса.Хоризонтален
Хоризонталните самопочистващи се филтри се използват най-често, когато филтрираната маса е мокра и трудна за преместване.  Филтърното платно трябва да бъде лесно достъпно. От отварянето на капака, събраните филтърните платна могат да бъдат издърпани (хидравлично): конструкцията позволява бързо и лесно преместване на платната за почистване и контрол. Хоризонталния филтър се характеризира също така с уникална по рода си затваряща и уплътняваща система.
 
Приложение в хранително-вкусовата индустрия

Намира широко приложение при филтрацията на катализатори, сажди и естествени избелители (обезцветители) при производството на:
растителна мазнина


Други приложения в хранителната индустрия са :И в химическата и технологична индустрия:

ХОРИЗОНТАЛЕН ФИЛТЪР
 

 

 

ВЕРТИКАЛЕН ФИЛТЪР