Контакти

тел.: 02/971 89 60
факс: 02/971 89 61
GSM: 0887/567 841

Пясъчни филтри > DynaSand ™ Непрекъснати пясъчни филтри

DynaSand филтър е оригинален продукт на Nordic Water. Системата е изключително успешна с повече от 25 000 инсталирани филтъра в световен мащаб. Призната е като едно от новите и значими постижения в пясъчната филтрация.

 

Конструкция.

Филтрите са изработени като свободностоящи единици от неръждаема стомана или подсилена пластмаса, с различни филтърни повърхност и дълбочина на филтърните легла. DynaSand филтри са произведени също така и като отделни единици за вграждане в бетонни резервоари.

 

The DynaSand филтър е компактен филтър, без движещи се части. Без остатъци от захранващият с вода съд, съда за отпадни води и помпите, и автоматичната почистваща система.

 

Стандартата DynaSand филтърна система се състои от цилиндричен филтърен контейнер с конична долна част. Входящата тръба, дистрибуторът, помпата за сгъстен въздух и промиването на пясъка са вградени в контейнера. DynaSand филтъра се състои от поредица от успоредни филтърни единици, които съответстват на необходимия капацитет. Филтърните единици са свързани чрез множество канали за разпространение на постъпващата вода, и за източване на филтрат и промивната вода.

 

Единици за монтаж в бетонни резервоари

 

DynaSand филтърни инсталации с висока пропускателна способност обикновено са направени от бетон. В този тип конструкция, няколко филтърни единици са интегрирани в един резервоар и образуват свързано филтърно легло. Конуси, свързани с пода на резервоара гарантират, че пясъчното легло се разпределя равномерно. DynaSand бетонните филтри могат да бъдат предназначени за филтриране на всякакви повърхности според необходимата площ.

 

 

Предимства на филтрите DynaSand

 

Приема високи концентрации
• Непрекъснато филтриране за контакт със свръхкомпактен процес / питейна вода
Няма движещи се части във филтъра
Системата не изисква автоматична промивка
• Ниска консумация на енергия
• Нисък контрол и разходи за поддръжка
• Ефективна био филтрация с малки размери
Модулна конструкция, може да бъде изградена по какъвто и да е размер
• Без първия филтрат, винаги чисти отпадъчни води
• Ниска загуба.

Обикновена обработка на промивната вода, без ударно натоварване